Malzemeler
- 500 gram dana kaburga eti
- 50 gram tereyağı
- 50 gram zeytinyağı
- 2 dilim ekmek
- 2 baş rendelenmiş soğan
- Karabiber, tuz, su
- 300 gram kemik
- 4 küçük özel pide
- 300 gram süzülmüş yoğurt
- Sos
Etin sinirleri temizlendikten sonra, 3 gün evvel tuzlanıp yağlanır ve buzdolabına konulur. Böylece etler yumuşar ve kıvama gelir. Orta yağlı kıyma haline getirilen etler, ekmek, rendelenmiş soğan,karabiber ve bir miktar su ilave edilip bolca yoğurulur. Normal köftelerden biraz büyük olarak, hazırlanıp ızgarada pişirilir. Köfte kızartılırken, 3 saat kaynatılmış kemiklerin suyu, ısıtılmış ve doğranmış özel pidelerin üzerine dökülüp süzülür. Pidelerin üzerine süzülmüş yoğurt konur ve yine et suyu ile yapılmış sosu dökülür. Son olarak eritilmiş tereyağı pidelerin üzerine dökülüp, köfteler konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder