Hamuru için
- 8 su bardağı un
- 5 adet yumurta
- 1 bardak ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
Malzemesi için
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Aralarına sürmek için
- 250 gr tereyağı
Hazırlanışı
Bütün hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğimizde yarım saat kadar beklemeye alalım.
Hamurumuz dinlendikten sonra 10 eşit parçaya bölelim ve açalım. Bir yandan da ocağımızda 1 tencere su kaynatalım. Kaynayan suyumuzun içine 3 kaşık tuz atalım. Tereyağımızı da bir tavada eritelim. Tepsimizi erittiğimiz tereyağı ile yağlayalım ve açtığımız hamurlardan bir tanesini tepsimize serelim.üzerini tekrar yağlayalım.
Diğer hamurumuzu alalım ve kaynattığımız suda 1 dk. haşlayalım. Hamuru çıkarttığımız gibi soğuk suya koyalım ve soğutalım. Hamurumuzu soğuk sudan da çıkarıp fazla suyunu süzerek tepsimize serelim ve tekrar yağlayalım. Aynı işlemleri tekrar tekrar yapıyoruz. Beşinci hamuru da serdikten sonra yağlayıp peyniri ve maydanozu ekliyoruz ve kaynatarak hamurları sermeye devam ediyoruz. Her seferinde haşlayacağız, soğuk suda soğutup suyunu süzerek tepsimize sereceğiz ta ki son hamura kadar. Son hamuru haşlamadan direk tepsimize seriyoruz. Üzerini de yağlayıp tepsimizi fırına sürüyoruz. Böreğimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ters çevirip keserek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder