Yayınımıza ve sabahımıza tatlı bir başlangıç yapalım diye sizlere ilk olarak pankek tarifi vermek istedim. Sabah kahvaltı dedim ama günün her saatinde yapıp yiyebiliriz pankeki. Yapılışı da çok basit çünkü. Tabi biraz tatlı kaçabiliyor, bu nedenle akşamları biraz dikkatli olmanızı öneririm. Gelelim tarife:
Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker
1 bardak süt
2 bardak un
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri bir güzel karıştıralım. Ne çok sıvı ne de çok katı bir hamur olacak. Bunların arası akışkan bir hamur elde edeceğiz.Hamurunuzu bir süre bekletebilirsiniz. Yok benim acelem var hemen olsun diyorsanız pişirin gitsin. :) Pankek tavamızı ya da yapışmaz bir teflon tavayı sadece ilk başta biraz yağlayarak ısıtıyoruz. Bir daha yağ kullanmanıza gerek yok. Tavamız ısınıp, ocağımız yüksek ateşte yanarken kepçe yardımı ile hamurumuzu daire şeklinde tavamıza döküyoruz. Hamurun üzeri kabarcık kabarcık olunca ocağımızı kısıp hamuru çeviriyoruz. Çevirdiğimiz taraf da piştiğinde pankekimizi tavadan alıp ocağın ateşini tekrar yükseltiyoruz ve karışımdan bir kepçe daha döküyoruz. Aynı işlemleri hamurumuz bitene kadar tekrarlayın ve işte pankeklerimiz hazır.
Şimdi sıra geldi yemeye. İsterseniz aralarını çikolata ve meyvelerle süsleyip 4-5 katlı bir tatlı elde edebilir. İstersenizde tek olarak üzerine çikolata, bal, reçeller sürüp yiyebilirsiniz. Tamamen size kalmış canınız nasıl isterse. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder