Sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz, karabiber
Ana malzemeler
- 1 paket makarna (türünü siz seçin)
- kaşar peyniri
- mantar (ben mantarı kavurup makarnaya ekledim isterseniz makarnayı sade yapabilirsiniz)
Hazırlanışı
Tereyağını ya da margarini tavada eritelim. Eriyen yağımızın üzerine unu ekleyip rengi değişene kadar kavuralım. Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tuzu ve karabiberi de ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ve sosumuz hazır.
Mantarlarımızı temizleyip küçük küçük doğradıktan sonra bir güzel yıkayalım. Makarnamızı haşlamak için bir tencerede su kaynatalım ve makarnamızı kaynamış suya ekleyerek 10 dakika pişirelim. Makarnamızı süzdükten sonra gelelim mantarları kavurmaya. Makarnayı kavuracağımız tenceremize yağ dökerek önce mantarımızı tuzunu da ekleyerek bu tencere de kavuralım. Mantarlar suyunu salacaktır. Su buharlaşıp mantarlar kavrulduğunda makarnamızı da üzerine ekleyip bir güzel kavuralım.
Şimdi gelelim son kısma. Fırına süreceğimiz tepsimize ya da cam kabımıza makarnayı dökelim. Beşamel sosumuzu da üzerine ekleyerek bir güzel karıştıralım. Son olarak kaşar peynirini üzerine rendeleyerek önceden ısıttığımız fırınımıza tepsimizi sürelim. Kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder