6 Mart 2014 Perşembe

Çikolatalı Elma Topları

Malzemeler
  • 2 adet elma
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı yeşil fıstık
  • 1 çay bardağı hindistancevizi 
Hazırlanışı

     Bisküvileri rondo yardımı ile parçalıyoruz. Elmaların kabuklarını soyarak rendenin büyük kısmı ile rendeliyoruz. Hiç beklemetmeden üzerine pudra şekeri, tarçın ve çekilmiş cevizi koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine bisküvi ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Ne kadar katı olursa o kadar iyi. ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuz ile şekil vererek hazırladığımız topları bir saat buzdolabında bekletiyoruz.

     Bir kasenin içine bitter çikolatayı koyup, kaseyi de içinde su olan bir tavaya yerleştirip kaynatıyoruz. Kasenin içine su kaçmaması gerekiyor. Çikolata eriyince kaseyi sudan alıp, içine elmalı toplardan birer birer koyup, çatal yardımı ile yuvarlayıp, yine çatal yardımı ile fazla olan çikolataları üzerinden akıttıktan sonra, buradan hemen fıstık dolu kaseye alıp, içinde yuvarlayıp her tarafını kaplıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. İsterseniz hindistancevizi içinde de yuvarlayıp rengarenk toplar elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder